Vega-Vegan-Raw vegan

Gyömbéres-citromos-mézes immunerősítő

Kérésetekre leírom a receptet 🙂 

A napokban kényszerpihenőn voltam. Egy kisebb nátha levert a lábamról. Nem vagyok egy nagy gyógyszerfogyasztó, orvoshoz járó, szeretem a természetes gyógymódokat. Az interneten körülnézve találtam azt a gyömbéres-citromos-mézes immunerősítőt, aminek a képét posztoltam az oldalon. Pár szóban az összetevők hatásairól:

A gyömbérről:

A gyömbér az ayurvédikus gyógyászat egyik kedvelt növénye. Kitűnő nyákoldó, fájdalomcsillapító, a légző és emésztőrendszeri betegségeknél nagy hasznunkra válik a fogyasztása. Fogyaszthatjuk frissen elrágcsálva, reszelve mézbe vagy teába keverve. Fájdalomcsillapító hatása miatt fogyaszthatjuk a torok fájdalma esetén. Támogatja, erősíti az immunrendszert emellett melegítő-izzasztó hatású így használhatjuk megfázás és influenza kezelésére

A Vata és Kapha doshát egyensúlyozza. Az emésztés tüzét növeli. Egyszerre csípős és édes. Láznál nem javasolt a használat, mert a Pitta doshát fokozza.

A citromról:

A citrom serkenti az emésztést és erősíti a gyomrot. Mivel sok benne a C-vitamin, segíti a meghűléses betegségek megelőzését. Antibakteriális hatású, antioxidáns, antiallergén, csökkenti a koleszterinszintet, segít megőrizni a szív, az idegek és az izomszövetek egészségét, valamint segíti a zsírok bontását is.

A mézről:

Nagy energiatartalmú, könnyen emészthető, fertőtlenítő, tisztító hatású, csökkenti a fájdalmat, enyhíti a gyomor panaszokat, csökkenti a megfázás tüneteit (torok jáfás, köhögés, láz) és segíti a szervezetet a méregtelenítésben. Mindezek mellett a méz megőrzi az eredeti növény gyógyhatásait is. Elpusztítja a baktériumokat, és növeli a szervezet ellenálló képességét.

 

Hogyan készült:

Fogtam egy kisebb (kb.300 ml) befőttes üveget forró vízzel jól átmostam.

Két citromot megmostam, erősen megdörzsölve a héját, majd vékony karikákra vágtam.

Egy nagyobb darab (2×4 cm) gyömbért megpucoltam, és nagyon vékony szeletekre vágtam.

Rétegezve az üvegbe dobáltam a citromot és a gyömbért, majd feltöltöttem az üveget akácmézzel. Nem töltöttem tele, mert a térfogata növekedni fog. Hűtőbe tartom két-három napig.

Majd leszűröm és továbbra is hűtve tárolom. Napi egy-két teáskanállal fogyaszthatunk belőle. Akár teába keverve is.

Egészségetekre.

Ui.: A méz vegánságáról megoszlanak a vélemények. Én nem tudok dönteni ebben a kérdésben. Vegetáriánusok viszont bátran fogyaszthatják.

Öleléssel <3 

Csilla

14632830_538585139670659_3921930524844926928_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!